Arbetsplatsbeskrivning
Caremore bedriver HVB-verksamheter från Lidköping i norr till Fjärås i söder. Våra verksamheter präglas av en hög standard med närhet till natur och goda möjligheter till aktiviteter.

Till vår HVB-enhet Caremore Ödsmåls Berg i Stenungsunds kommun söker vi nu två erfarna behandlare med formell kompetens som vill arbeta i en miljöterapeutisk behandlingsmiljö med individen i fokus.

Arbetsbeskrivning
Vi välkomnar nu två nya medarbetare till Caremore Ödsmåls Berg som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med psykosocial/neuropsykiatrisk problematik och stora vårdbehov.

Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan.

Du kommer också att som ungdomsbehandlare ansvara för individuell planering för dina kontaktungdomar, kontakter som ingår i ungdomens nätverk, ex. anhöriga, andra vårdnadshavare, socialtjänst och övriga myndigheter.

Du ansvarar även för att en god, relevant social dokumentation så som journalföring och genomförandeplaner utförs enligt socialtjänstlagens aktuella riktlinjer. För att lyckas i ditt uppdrag så behöver du ha en tro på individens förmåga till förändring och se samarbete som en förutsättning för att hitta lösningar. Vad engagerar dig? Vad är dina styrkor i behandlingsarbetet?

Kvalifikationer 
Vi söker dig med universitet eller högskoleexamen som socionom, socialpedagog eller liknande beteendevetarutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Även en minst 2-årig YH/KY-examen som socialpedagog, behandlingspedagog kan vara av intresse.

Du skall ha lätt att
uttrycka dig i tal och skrift samt ha en god självkännedom. Som person är du trygg i dig själv och kan förmedla detta till din omgivning.

Du är strukturerad och ansvarstagande samt har lätt att improvisera och vara flexibel. Vi ser även att du har lätt att samarbeta med andra och att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Meriterande utbildningar är KBT, RePulse, nätverksarbete, MI, traumamedvetenen omsorg, familjeterapi eller annan relevant metodutbildning.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform Tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Antal tjänster Två

Omfattning Heltid

Arbetstid Oregelbunden arbetstid inkl. journätter

Tillträde Enligt överenskommelse

Ansökan
Senast 2019-04-07 med löpande rekrytering, tillträde från juni 2019

Kontakt
Du är välkommen att maila din ansökan med personligt brev och meritförteckning till

E mail: jan.thorvaldsson@caremore.se

Kontaktperson: Jan Thorvaldsson, Biträdande enhetschef 0728-53 88 69