Valborg är över och i Göteborg står körsbärsträden i full blom. En smått kylslagen vår pågår utanför våra fönster och vi ser fram emot de ljumma försommarkvällarna som snart är här. Vi på CAREMORE vill gärna berätta lite om vad som händer i våra verksamheter. Det är många spännande saker på gång både inom Caremore och inom koncernen Team Olivia. Vi fortsätter att hålla er uppdaterade löpande!

David Legget som är verksamhetschef på Caremore Eriksberg, vårt stödboende för pojkar och flickor 16-20 år, berättar att nu när värmen har börjat komma, så ser både personalen och ungdomarna fram emot att tar fram grillen och kunna umgås i den stora härliga trädgården. Här ses man med lite nygrillat på tallriken och utomhusspel.

Placeringssamarbetet mellan Caremores boenden fortsätter. Efter en fullföljd behandlingstid på våra HVB, har flera ungdomar nu kunnat flytta vidare till vårt stödboende på Eriksberg. Vad betyder detta för er som handläggare? Jo att hos oss får er ungdom en möjlighet till en komplett behandlingscirkel med möjlighet till ett stödboende i en fullt möblerad lägenhet med tryggheten av att vara kvar hos en organisation som känner dem väl. Ni slipper också leta efter träningsboende efter avslutat behandling på HVB. Hör gärna av er till David på 0725-60 70 45 för mer information eller för ett studiebesök.

Caremore Änggården har Emilia införskaffat skapande material och arbetar med Kreativ Paus, ett initiativ från Team Olivia. Tillsammans med ungdomarna skapas konst utifrån perspektivet att kreativiteten helar. Läs gärna mer om Kreativ Paus och ladda upp era mästerverk på https://kreativpaus.com/ Tävlingen pågår till den 31/5 och följs av en utställning på Liljevalchs i Stockholm. Samtliga verk kommer att bedömas av en namnkunnig skandinavisk jury; Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall och juryordförande för Kreativ Paus, konstnärerna Ernst Billgren, Bea Szenfeld, Unni Askeland och kreatören Lise Vandborg. Vi kan stolt presentera Micael Dahlén som expert för Kreativ Paus! Micael är författaren, föreläsaren och ekonomiprofessorn som delar med sig av evidensbaserad forskning som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv. Micael är en förespråkare för att konsten är fri, kreativitet är till för alla och att den går att träna upp. Kriterierna som juryn utgår ifrån är det som är konstnärligt intressant, säreget och spännande.

Caremore Hemmet Berg har vi nu har övergått från ett blandat boende till placeringar av endast pojkar 14-20 år med omfattande problematik. Under månaden har personalgruppen förstärkts med Fredrik som har lång erfarenhet av socialt arbete med ungdomar. Med en grundutbildning som behandlingspedagog och vidareutbildning i samtalsmetoder och meditation kommer han att bli ett välkommet tillskott till vårt team. Hur vi kommer att använda detta i behandlingsarbete kommer att utvecklas men vi ser redan nu att placerade ungdomar har visat en nyfikenhet av meditationsteknik som hjälpmedel vid avslappning och sömn. För de placerade ungdomarna erbjuds individuell planering utifrån den enskildes behov och man kan i dagsläget erbjuda HAP och ÅP samt vid mer komplexa behov kan KBT- samtal erbjudas.

Caremore Skogsbrynet har man mött våren genom att välkomna två nya behandlingsassistenter;  Daniel och Martin. Personalen och ungdomarna har varit och ridit på islandshästar och besökt Borås djurpark.

Det finns nu en ledig plats på Caremore Torpa, vår enhet för pojkar 12-19 år med NPF-diagnoser/psykosocial/psykiatrisk problematik, i den lilla gruppen. Den är för de extra resurskrävande unga, hör gärna av er om ni har ärenden som ni vill diskutera. Torpa har lång och väl dokumenterad erfarenhet av komplexa ärenden med flertalet diagnoser såsom autism, tvång, ätstörningar, ADHD, även t ex diabetes. På Torpa kommer vi även fortsätta erbjuda uppföljning via videolänk då detta visat sig framgångsrikt för våra gossar med NPF-diagnoser, mötesformen fungerar på ett sätt som gör att de lättare tar till sig av det som sägs i forumet vilket ökar deras delaktighet.

Under våren kommer vi att dra igång med en yttre och inre renovering av Caremore Frejagatan, vår flickenhet i centrala Mölndal. Just nu är vår verksamhetschef Sara Hart (Caremore Skogsbrynet) ansvarig för verksamheten, till sin hjälp har Sara dagansvarig Emilie Johansson som är utbildad socionom med lång erfarenhet av behandlingsarbete.

Caremore Varla, vår enhet med traumakompetens för pojkar och flickor 14-20 år, pågår en renovering där ungdomarna fått ett nytt fint badrum och ett nytt samtalsrum skapas. Vi påbörjar också en ombyggnation där köket flyttas till tillbyggnaden. I gruppen finns just nu lediga platser, ring gärna Christina Evenås, platschef på 0728-53 88 67

Under våren har vi ingått i nya ramavtal med bland annat Uppsala, Eskilstuna, Flen, Gnesta, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs, Trosa, Vingåker, Värmlandskommunerna med upphandlande Forshaga som huvudansvarig.

Just nu rekryterar vi flera spännande tjänster, vi söker en lärare till Skogsbrynets resursskola, erfarna timvikarier samt kommer snart att rekrytera även till arbetsledande befattningar. Vi har också full sommarplanering igång och återvändande, duktiga och engagerade vikarier som borgar för en stabil och fin verksamhet även över sommarmånaderna. Vi som leder verksamheterna har förlagt våra ledigheter så att det alltid är ordinarie chefer som ansvarar för verksamheterna i tjänst.

Till sist, för er information så har Team Olivia en visselblåsarfunktion. Ni kan läsa mer på www.caremore.se

Som vanligt är ni alltid välkomna att ringa 031-361 69 11 om ni har frågor eller funderingar kring några placeringsbehov. Vi svarar alltid! Med detta vill vi önska er alla en riktigt härlig Valborg och 1:a maj!

Marie Björkman, VD Caremore – En del av Team Olivia

marie.bjorkman@caremore.se eller 0703-18 02 88