Arbeta hos oss

Caremore söker kvalificerad ungdomsbehandlare till Skogsbrynet HVB och resursskola

Om jobbet

Caremore bedriver HVB-verksamheter från Lidköping i norr till Fjärås i söder. Våra verksamheter präglas av en hög standard med närhet till natur och goda möjligheter till aktiviteter.

Till vårt HVB Skogsbrynet i Sätila som är beläget 40 minuter från Göteborg söker vi nu en erfaren behandlare som vill arbeta i en miljöterapeutisk behandlingsmiljö med individen i fokus. Skogsbrynet tar emot pojkar och flickor i åldrarna 13-18 år med psykosocial problematik, neuropsykiatriska funktionsvariationer eller psykiatriska svårigheter som vårdas enligt SoL eller LVU.

På Skogsbrynet arbetar en erfaren och prestigelös grupp behandlare som söker en ny kollega då en av våra behandlare kommer gå vidare till nya utmaningar. På Skogsbrynet arbetar förutom behandlare, lärare samt husmor. Enhetschef finns tillgänglig på Skogsbrynet dagligen för arbetsledning och metodstöd. Extern handledning ingår i arbetet en gång per månad. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar md psykosocial problematik eller neuropsykiatriska funktionshinder. Du får gärna ha spetskunskap inom autism, ADHD, RePulse, lågaffektivt bemötande, MI, miljöterapi, nätverksarbete eller familjearbete.

Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan. Du har ansvar för att strukturerade samtal med ungdomarna samt att främja ett gott samarbete med föräldrar, socialtjänst och andra aktörer i ungdomens nätverk. Du ansvarar även för att en god, relevant social dokumentation så som daganteckningar, behandlingsrapporter och genomförandeplaner utförs enligt aktuella riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant, minst 2-årig eftergymnasial utbildning samt några års erfarenhet inom socialt arbete. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och är medveten om vikten av en god social dokumentation. Det krävs att du har stort tålamod, kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du arbetar strukturerat och har ett professionellt, lösningsfokuserat förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform                         Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Antal tjänster                               En

Omfattning                                   Heltid

Arbetstid                                      Oregelbunden arbetstid inkl. journätter

Tillträde                                        Enligt överenskommelse

Ansökan

Senast 2020-07-31. Intervjuer och rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

Kontakt

Du är välkommen att maila din ansökan med personligt brev och meritförteckning till enhetschef Sara Hart. 

E-mail: sara.hart@caremore.se

OBS! Vi kan inte ta emot några förfrågningar per telefon!

____________________________________

Vikarierande Behandlingsassistenter till Caremore Hemmet Bergs HVB-hem för barn och unga 14-20 år i Stenungsunds kommun

                                       

Om jobbet

Caremore driver sju HVB-hem, ett stödboende samt en resursskola för barn och unga 11-21 år från Fjärås i söder till Lidköping i norr. Till Caremore Hemmet Berg i Stenungsunds kommun söker vi nu kompetenta medarbetare för behovsanställning med möjlighet till tjänst på sikt för rätt person. På Caremore Hemmet Berg har vi plats för 7 ungdomar i åldrarna 14-20 år med psykosocial-/beteendeproblematik.

Att arbeta som behandlare hos oss kan vara ett bra sätt för dig som student att introduceras i din nya yrkesroll samt få en chans att omsätta dina nya teoretiska kunskaper i verkligheten.

Du skall ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift samt ha en god självkännedom. Som person är du trygg i dig själv och kan förmedla detta till din omgivning. Det krävs att du har stort tålamod och orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser.

Du är strukturerad och ansvarstagande samt har lätt att improvisera och vara flexibel. Vi ser även att du har lätt att samarbeta med andra och att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi tror också att arbetet går lättare med lite självdistans och humor.

Vi ser helst att du har eller studerar relevant utbildning inom ex. behandlingspedagogik, socialpedagogik, beteendevetenskap etc. För att kunna vara aktuell för tjänst kräver vi minst en 2-årig, relevant eftergymnasial utbildning. Stor vikt läggs också vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.

Läs mer om våra verksamheter och deras inriktningar på www.caremore.se

Låter detta intressant? Maila då Föreståndare Sylvia Lundberg på;

sylvia.lundberg@caremore.se

Intervjuer sker löpande.