Caremore söker kvalificerad behandlingsassistenter till Caremore Ödsmål

Arbetsplatsbeskrivning

Caremore bedriver HVB-verksamheter och stödboende på 8 enheter från Lidköping i norr till Fjärås i söder. Våra verksamheter präglas av inbjudande miljö med närhet till natur och goda möjligheter till aktiviteter. Till vår HVB-enhet Caremore Ödsmåls Berg i Stenungsunds kommun söker vi nu erfarna behandlare med formell kompetens som vill arbeta i en miljöterapeutisk behandlingsmiljö med individen i fokus. Caremore Ödsmåls Berg är en enhet för pojkar med en psykosocial problematik och en högre omhändertagandegrad.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu nya medarbetare som har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med ungdomar med tyngre psykosocial problematik. Du får gärna ha spetskunskap inom lågaffektivt bemötande, återfallsprevention, KBT, miljöterapi eller RePulse. Arbetsuppgifterna består i att, genom rollmodellering och olika stödinsatser i vardag och fritid, hjälpa ungdomarna att nå sina individuella mål via genomförandeplan. Du kommer också att som kontaktperson ha ansvar för individuell planering för dina kontaktungdomar, kontakter som ingår i ungdomens nätverk, ex. anhöriga, socialtjänst, gode män med flera. Du ansvarar även för att en god, relevant social dokumentation så som daganteckningar och genomförandeplaner kring ungdomarna utförs enligt aktuella riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant, minst 2-årig eftergymnasial utbildning samt några års erfarenhet inom socialt arbete. Du skall ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift samt ha en god självkännedom. Som person är du trygg i dig själv och kan förmedla detta till din omgivning. Det krävs att du har stort tålamod, kunskap om och förmåga att arbeta lågaffektivt samt orkar stå kvar även när våra ungdomar testar gränser. Du är strukturerad och ansvarstagande samt har lätt att improvisera och vara flexibel. Vi ser även att du har lätt att samarbeta med andra och att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi tror också att arbetet går lättare med lite självdistans och humor. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort samt godkänd vandelskontroll från Polisens misstanke- och belastningsregister erfordras.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform                            Tillsvidare med 6 månaders provanställning.

Antal tjänster                                  Två

Omfattning                                      Heltid

Arbetstid                                         Oregelbunden arbetstid inkl. journätter.

Tillträde                                           Enligt överenskommelse.

Ansökan

Senast 2018-12-05 med löpande rekrytering

Kontakt

Du är välkommen att maila din ansökan med personligt brev och meritförteckning till enhetschef Per Håkansson

E-mail: per.hakansson@caremore.se

OBS! Vi kan inte ta emot några förfrågningar per telefon!